Valborg

2013-04-30 - 17:56:54
Fina Demi får stå för bilden, love that haaair! ↑
 
Idag har jag (som ni alla säkert har listat ut redan) varit i skolan, gillar inte tisdagar och den här var inget undantag, skrev ett prov som gick rätt dåligt bl.a. Efter skolan såg jag ett avsnitt av The secret life och sedan for jag ut och sprang.
 
Efter det åt jag tacos, gick i duschen och nu gör jag ingenting förtillfället. Ska börja göra mig klar om en stund inför kvälleeeeen, men innan det ska jag kolla tvserier, och btw, himla skönt att vi är lediga imorgon!
Kram på er!
 

Sometimes no matter how much you want things to happen, all you can do is wait.

2013-04-29 - 19:19:26

Igår såg jag på tvserier typ hela dagen och på kvällen var jag ute och cyklade ca. 2km och var och färgade håret.

Idag har vi haft löplänk på 10km i skolan and yes I made it. Sedan hade vi typ håltimme och efter det laborationsprov på fysik, vilket inte gick så riktigt bra.

Imorgon har vi biologi prov så det har jag läst till ikväll och nu ska jag se på The secret life. Första maj på onsdag också och det betyder att det är sista skoldagen före det imorgon, awesome..

Saturday 2/27/13

2013-04-27 - 20:35:20
 
Vaknade ca. halv 12 imorse och hade då sovit ungefär 11 timmar så idag var första dagen på evigheter som jag verkligen var utvilad! När jag hade vaknat åt jag lite frukost (har aldrig varit bra på att äta frukost), såg på tv, åt lunch och sedan gick jag på en 4km lång powerwalk. Försöker nämligen komma igång med det här som kallas motion nu igen så i torsdags var jag ut och sprang/powerwalk och idag då också en pw. Måste ju komma i form till sommaren + USA, och där ska jag även anta utmaningen att försöka hålla formen, måste nog joina en sport där på skolan då om det ska gå, haha.
 
Jaja, nu ska jag gå i duschen och sedan se på tvserier eller film, ttyl.

 
 
 
 

Be optimistic and stay positive.

2013-04-26 - 22:38:33
 
Onsdag var en helt vanlig dag, skrev ett fysik prov som gick jättebra, eller det kändes så iallafall. I torsdags (igår) hade jag 2h musik där vi såg på High School Musical, 1h matte och sedan kom mamma och hämtade mig eftersom att jag skulle till sjukhuset och kolla resultatet av tuberkulostestet och allt såg jättebra ut. Skickade också in pappret som min amerikanska skola behövde där min rektor skulle skriva under + ett vaccinationspapper.
 
Idag har jag varit på inträdesprov till IB-linjen och det känns som att det gick helt okej faktiskt så nu håller vi tummarna för att man blir antagen! Ikväll har jag varit hos mormor och nu ska jag gå och lägga mig så småningom, har sovit så dåligt de senaste nätterna så jag är i stort behov av att få sova ut! Godnatt alla fina!
 

If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is to wake up.

2013-04-23 - 21:06:00
 
Okej så idag hände nästan det man har väntat på i åratal. Fick mejl från Explorius i bussen på väg hem från skolan och dom skrev att dom har fått e-mail från Asse om att jag har fått "skolplats" (alltså att en skola har "accepterat mig) i USA. Vilket i sin tur betyder att jag också borde ha fått värdfamilj eftersom att dom först letar värdfamilj, värdfamiljen väljer dig, sedan letar dom efter en skola i området och "accepterar" dom dig så är det klart och då får du åka just dit.
 
Orsaken till att jag inte vet några detaljer alls är för att skolan min i USA behövde ha min rektors underskrift på ett papper där det står typ att jag inte har gått ut gymnasiet, vissa skolor där kräver det så jag ska försöka fixa det imorgon och "scanna" det till Explorius och så skickar dom det till USA på typ e-post och så borde jag få veta vart i USA jag har fått placering.
 
Det här känns verkligen heeeelt sjukt! Freakade out totalt när jag läste mejlet och t.o.m. hon på Explorius sa att jag hade fått placering otroligt tidigt med tanke på att jag skickade in ansökningarna för typ 1½ vecka sedan! Är bara så himla glad just nu!!! Dock håller jag på att dö av nyfikenhet, vill ju veta vart i USA jag ska åka men har jag tur får jag veta denna vecka.
Tänk att någon i USA har valt just mig och att jag har skolplats och allt, this is really happening!!

Good judgment comes from experience. Experience comes from bad judgment.

2013-04-22 - 15:51:07
 

Raderade just i misstag hela långa inlägget jag hade skrivit, kuuul...... Japp, så nu har jag skrivit om hela långa inlägget enbart för er skull, vilken ängel jag är. Skoja.
 
I fredags tog jag hjärnhinneinflammationsvaccinet och det gick väl bra så nu är man vaccinerad mot det också. Och efter skolan åkte jag till Felicia med Juliette. I lördags var jag till Kokkola en sväng med mamma och Albin och igår var jag hos farmor en stund och hos mormor.
 
Idag fick jag sova lite längre eftersom att jag inte behövde åka med bussen. Så jag hann locka håret och äta frukost i lugn och ro och sedan kom mormor och hämtade mig och så åkte vi till sjukhuset p.g.a. att jag skulle ta tuberkulos-testet. Egentligen var det rätt onödigt att göra testet eftersom att jag är vaccinerad mot det redan men USA kräver det så därför var jag tvungen.
 
Fikade med mormor i kafeterian där och sedan skjutsade hon mig till skolan. Hade 2h fysik där vi gick igenom allt inför provet, 1h modersmål där vi läste böcker och 1h engelska där vi bl.a. såg på bilder från USA så det har varit en riktigt skön måndag!
 
Något som inte är lika trevligt är att jag är tvungen att plugga till fysik provet ikväll, vilket kommer att gå skit oavsett om jag pluggar eller ej så vi får se hur länge jag orkar med det. och så har jag världens jobbigaste spanska läxa + finska ord tills imorgon, usch. Så det borde jag väl ta och börja på med så småningom...
Kram! ♥

Courage is the power to let go of the familiar.

2013-04-18 - 16:05:34
 
Det har stått väldigt stilla här på bloggen de senaste dagarna men det beror på att jag helt enkelt inte har haft tid. I tisdags hade jag som sagt mitt första arbetspass och det gick inte bra alls, det gick även sämre än vad jag hade trott, och det finns flera orsaker till varför jag inte trivdes där men, t.ex. var personalen väldigt otrevlig mot mig och jag kände mig väldigt ovälkommen, det pratades hela tiden finska så hur ska jag kunna lära mig ett kassasystem på två freakkin' dagar när allt står på finska och personalen bara pratar finska?! Det funkade helt enkelt inte.
 
Igår hade vi fikagäster och så pluggade jag till ett samhällslära prov som jag hade idag, vilket inte gick så bra, det var sjukt svårt och jag kunde nada. Efter skolan kom mamma och hämtade mig och vi åkte till mitt jobb för att skriva under lite papper eftersom att jag skulle sluta, så nu har jag sagt upp mig och jobbar inte där längre and I couldn't be happier! Visst, ni kanske tycker att det var sjukt löjligt att säga upp sig efter 1 introduktionsdag och 1 arbetsdag men ni har ingen aning om hur det var och varför skulle man jobba där när man inte måste??
 
Så end of that story. Har mejlat lite med Explorius också de senaste dagarna och igår skrev dom att ASSE har börjat leta värdfamilj åt mig, är såhääääääääääääääär glad och excited!!! Åååh, hoppas hoppas hoppas att någon väljer mig snart!!!
 
Och ikväll ska jag ta hjärnhinneinflammationsprutan som jag måste ta inför utbytesåret, är snart vaccinerad för allt man kan bli vaccinerad för haha. Nu ska jag skicka lite mejl (oj vad vuxen jag låter) och sedan äta middag. KRAM!

The things we fear most have already happened to us.

2013-04-15 - 18:10:10
 
Jobbigt med måndag, skoldagen var jobbig, i MK-testet hade jag försämrat i det mesta, inte bra, måste skärpa mig och börja fara ut och springa igen! Ute är det helt sjukt trist väder men rätt bra att det regnar ändå så att snön försvinner någongång.
 
Imorgon ska jag jobba mitt första pass, spännande? Nej. Bara jobbigt, vill inteeee. Men det går väl säkert bra. Nu ska jag åka till mormor en stund, kram på er!

Do things with passion or not at all, wherever you go, go with all your heart.

2013-04-14 - 21:07:57
 
Helgen har gått fort som alltid, ville aldrig att lördagen skulle ta slut för efter lördag kommer söndag och alla vet vad som kommer efter söndag, jo måndag... Igår regnade det och var dåligt väder hela dagen, jag var ute på en promenad med ena hunden men annars gjorde jag väl inget speciellt. Denna söndag har varit sjukt tråkig, har kollat på O.C. (hatar avsnittet där Marissa dör, så jäkla sorgligt och ja, ni ville veta det), gjort läxor och cyklat till kyrkogården.
 
Söndagsångest. Usch. Är verkligen så otaggad man bara kan bli på denna vecka. Vill verkligen inte. Kan man inte bara skippa en vecka eller två och komma tillbaka till vardagen när livet är lite roligare?? Skola, jobb, prov, läxor och annat skit. Imorgon har jag MK-test på gymnastiken, hatar alla test på gymnastiken, kan bero på att det aldrig går så bra men ja, whatever. Och jag ser inte framemot jobb på tisdag, finskan förstör mitt liv, no offense men den gör det.
 
 
Men jag kämpar för USA, måste jobba och klara av denna jobbiga vecka för att jag ska få åka till USA. Varje dag är en dag närmare. Och det kommer vara värt allt, oavsett vad som än händer. Längtar sjukt mycket. Men det är inte länge kvar nu, 122 dagar kvar till 14 augusti, vet ju inte exakt om det är då jag kommer åka men det kan vara då och jag har min nedräknare på det datumet så det närmar sig verkligen och jag ska försöka att ta vara på dessa dagar för tiden går fort och snart är jag på planet på väg till New York.

FRIDAY FRIDAY FRIDAY

2013-04-12 - 18:33:38
Den här veckan har verkligen känts otroligt lång och helg behövs verkligen! Var helt säker på att det var lördag imorse när jag vaknade men nej, det var det inte. Fredagens schema i skolan är riktigt obehagligt, bokstavligen. Vi har riktigt, riktigt jobbiga lektioner men skoldagen gick väl trots det rätt smärtfritt och efter skolan förde jag och mamma några papper till mitt jobb, sedan åkte vi hem, åt middag och var ute på en promenad med hundarna.
 
Nu ska jag njuta av att det äntligen är helg, nästa vecka kommer att bli en jobbig vecka med både prov och jobb, ser inte framemot det. Men vi tar en dag i taget. Kraaam!
 

Everything starts with a thought.

2013-04-10 - 16:13:04
 
Hello sunshines!
 
Skoldagen finns det inget speciellt att berätta om annat än att vi fick ut några prov och det hade gått som jag förväntat mig, eller ja, ungefär iallafall. Igår var jag till jobbet då på "introduktion", dock gillade jag det inte alls, allt gick på finska och man kände sig ganska korkad liksom när man inte förstod vad människan pratade om så vi får se hur länge jag står ut med det här jobbet, ni som bor i Sverige ska vara väldigt tacksamma för det är så sjukt irriterande när man överallt behöver ett språk man inte kan!
 
Ska dit på fredag igen och lämna in några papper och så jobbar jag min första dag på tisdag, ska man skratta eller gråta? Anyways, mycket annat händer väl inte just nu, på utbytesfronten står det ganska stilla, ska åka och ta Tuberkulos testet den 22.4 iallafall och jag tror att Asse's deadline är typ den 30.4 så jag borde bli klar med precis allt i tid.
 
Men resten av mina papper är troligen redan i USA så letandet efter en värdfamilj åt mig borde vara på gång. Excitiiing!

Monday 4/8/13

2013-04-08 - 19:12:41
Idag var det extra jobbigt med måndag, hade hemskt gärna stannat hemma men eftersom att jag hade nationella i engelska var jag tvungen att åka till skolan. Så vi satt och skrev prov i 3h... 2h nonstop, rast och sedan 1h till. Det var faktiskt ganska tungt att sitta och skriva prov så länge men jag tror att det gick rätt bra faktiskt!
 
Just det, jag glömde att berätta att jag fick jobbet som jag hade sökt. I lördags ringde dom så jag är superhappy nu och imorgon ska jag dit och skriva under papper och sånt efter skolan, cash is king! ;)
Behöver nämligen extra pengar till USA, typ extra fickpengar och möjligtvis pengar till någon inrikesresa som Asse ordnar så det känns verkligen jättekul att jag fick jobbet! Inte mitt drömjobb precis men som sagt, vad gör man inte för USA???

If you really want to do something, you'll find a way, if you don't, you'll find an excuse.

2013-04-07 - 13:31:43
Igår var jag till stan en sväng med mamma, vi fikade på café och jag fick en ny tröja som jag kanske visar er sen. När vi kom hem var jag duktig och städade huset och sedan kom mina vänner hit före solf. Det var mitt sista solf ever men det var faktiskt riktigt kul, träffade många nya människor och jag hade en jättebra kväll helt enkelt! 
 
 
Idag är jag riktigt trött och där ute snöar det så jag kommer nog att stanna inomhus och kolla på filmer och tvserier, men skönt det också. Har också haft mycket besökare här på bloggen en längre tid nu och det är verkligen jättekul att se eftersom att man lägger ner en hel del tid på bloggen. Kram på er!

4/5/13

2013-04-05 - 20:01:01
Äntligen fredag! Skoldagen gick fort och efter skolan åkte jag och handlade med mamma, åt middag och var hos mormor. Igår skickade pappa in alla mina papper till Explorius, både på datorn och de "riktiga" papprena så det känns superbra! Och jag behöver inte ta polio vaccin nu iallafall, vi får se sedan om min skola eller stat kräver det sedan. Men jag måste ta vaccin mot hjärnhinneinflammation och ta tuberkulostestet så jag väntar på att få göra det nu men Explorius sa som sagt att det var lugnt och inte lika bråttom med det.
 
Så möjligheten finns att jag har får värdfamilj om några veckor, spännandeeee! Vi håller tummarna för en superbra värdfamilj och för att jag får åka till en riktigt awesome stat!
 
 
 

A little luck can go a long way, so don't you worry about what people say.

2013-04-03 - 20:19:36
 
Idag har det varit en helt vanlig onsdag. Det finns inget speciellt att berätta om skoldagen och ikväll har jag varit på födelsedagsfirande hos en släkting.
 
Pappa skickade in mina ansökningar till Explorius idag och dom svarade fort (som alltid) och skrev vilka saker som behöver göras om för det var lite grejer som jag var tvungen att ändra på, + att jag måste ta polio vaccinet för jag skulle annars ha tagit det i höst men då är jag ju borta så jag är tvungen att ta det nu så fort som möjligt.
 
Men jag tror nog att dom ändå skickar mina ansökningar till USA så nu är det bara att ändra det som skulle ändras i ansökningarna och skicka in dem imorgon igen, fixa polio vaccinet, vänta på tid till tuberkulostestet och sedan vänta på att ASSE ska godkänna mina ansökningar.
Det är tydligen hela tiden grejer som ska kompletteras och göras om o.s.v. så jag ser verkligen framemot den dagen när precis alla vaccinationer och sånt är tagna och alla papper är inskickade så att jag kan slappna av och vänta på värdfamilj för jag börjar faktiskt bli lite stressad när jag ser att alla andra börjar få sina värdfamiljer... Men Explorius sa iallafall att vi har varit jättesnabba med ansökningarna så det var ju bra om dom tyckte det.
 
Nu ska jag gå i duschen och sedan kolla på ett nytt avsnitt av en av mina favoritserier, kram!

It's time to start living.

2013-04-02 - 17:46:00
 
Första skoldagen efter påsklovet är avklarad. Sov dåligt inatt p.g.a. att jag var så utvilad efter lovet så idag har jag lidit av huvudvärk men annars har dagen varit helt okej. Skönt att det redan är tisdag och att man missade en måndag, för efter måndagar och tisdagar brukar resten av veckan gå jättefort.
 
Var som sagt till läkaren också och fick mina papper så imorgon ska dom skickas iväg, feels good. Dock är jag tydligen tvungen att ta ett tuberkulostest trotsallt p.g.a. att USA "kräver det" så vi får hoppas att jag får åka och ta det snart så att jag då har alla papper inlämnade men Explorius sa att dom skickar iväg alla mina papper till USA nu för allt är klart förutom tuberkulostestet då så får vi skicka in det sedan när jag har tagit det. Så det känns också riktigt bra!
 
Nu ska jag se på tvserier, ttyl.

At the end of the road is the beginning of a new adventure.

2013-04-01 - 21:58:13
 
Har haft lite "påsklov" från bloggen de senaste dagarna vilket har varit rätt skönt faktiskt. Och igår hade jag tydligen haft rätt många besökare fastän jag inte hade bloggat, mer än vanligt så det var kul att se.
 
De senaste dagarna har jag inte gjort något särskilt, hade den klassiska påskmiddagen på lördag så dagen spenderades mest med släktingar och igår gjorde jag inte mycket och idag har jag bl.a. varit på en promenad i det sjukt fina vädret, ikväll har jag varit hos mormor och nu är jag äntligen klar med fotoalbumet som ska till min värdfamilj.
 
Hade inte hunnit göra klart det tidigare i veckan, och imorgon har jag läkartid så då borde jag få papprena som jag behöver och då är jag klar med mina ansökningar till ASSE och det känns superbra kan jag säga! Det känns som om jag har hållit på med ansökningar i minst ett halvår, men vad gör man inte för USA??
 
Japp, så när mina ansökningar är inne så måste jag vänta tills dom blir "approved" (tror jag) och då börjar dom leta familj åt mig.
 
Skola imorgon då så jag måste gå och lägga mig så småningom, godnatt alla fina! ♥
RSS 2.0