Visum

2013-06-15 - 15:57:00
 
Visumansökningarna blev jag klar med typ i onsdags och det är himla mycket grejer som ska fyllas i så se till att ni verkligen har god tid på er när ni börjar med dem eftersom att det är väldigt viktigt att all information och alla svar på alla frågor blir rätta.
 
Min intervju som var i Helsingfors hölls inte på själva ambassaden utan på amerikanska konsulatet, vilket är som en del av ambassaden kan man väl säga. Bredvid fanns ett kafé där alla ubtytesstudenter skulle samlas innan man gick i grupper på tre in till konsulatet. Träffade en finsk flicka som skulle ha sin intervju ungefär på samma gång som mig så vi gick dit tillsammans (tur att man kan engelska så att man kan prata med folk, haha).
 
När man väl släpptes in så skulle man lämna allt man hade i fickorna hos en som tog emot dem och kollade så att det inte var något farligt o.s.v. Sedan gick man igenom en säkerhetskontroll och efter det gick man in i ett rum där det fanns tre stycken "bås" och man skulle genast gå till det första och lämna in sina visumansökningar och pass.
 
Sedan fick man sätta sig och vänta i ett rum som fanns där på samma ställe och där hade dom stora amerikanska flaggor bak i rummet, hihi. Sedan ropade dom upp ens namn och så skulle man till bås #2 där man skulle lämna sina fingeravtryck och så gick man och väntade igen, och efter det ropade dom upp ens namn igen och då skulle man gå till bås #3 där själva intervjun var och båda personerna i bås #2 och #3 var amerikaner såklart.
 
På intervjun sa dom typ det här:
 
"Why did you apply to this program?"
"What do your parents work as?"
"Do you know where in The States you're going?"
"Tell me about Michigan."
"Does your host family have any kids?"
"That's wonderful, your VISA has been approved."

Så det är verkligen ingenting att vara nervös för alls! Bara man har allt man ska ha med sig så går nog resten riktigt bra.
 
Postat av: JESSICA

Okej men jättebra, då kan jag ju hjälpa dig med skype om du skulle behöva! :)

Åh, så du har gjort allting med visumet, gick det bra/var det svårt? Jag har ju inte fått mina papper ännu eftersom jag måste få placering först men då kan jag ju fråga dig om jag behöver lite hjälp :)

Kram!

2013-06-15 - 17:12:41
URL: http://Jessicainthestates.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0